Kinderopvang Zonnekinderen

Ieder kind als stralend middelpunt

Samen spelen en samenwerken

Het IKC biedt als kinderdagverblijf voor kinderen van 0 tot 4 jaar twee groepen; een peutergroep en een verticale groep (0 tot 4 jaar). De peutergroep is in dezelfde vleugel gevestigd als de kleuterlokalen. Groot voordeel is dat peuters en kleuters volop samen spelen en van elkaar leren.

De ruimte van de opvang is gezellig en warm ingericht. Beide groepen maken gebruik van de eigen groepsruimte met buitenruimte. Voor elke leeftijd is er speciaal speelmateriaal aanwezig waardoor jouw peuter, baby of dreumes optimaal wordt uitgedaagd en de ontwikkeling wordt gestimuleerd. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van de faciliteiten zoals het speel- en gymlokaal binnen het gebouw en krijgen de kinderen elke week muziekles van de muziekjuf van school. Op onze locatie is het mogelijk dat jouw kind slaapt in de frisse en gezonde buitenlucht dankzij onze speciale buitenbedjes.

Veilige en vertrouwde omgeving

Het kinderdagverblijf vormt samen met basisschool De Tragellijn het IKC De Tragellijn. Hier gaan kinderen met plezier naar de opvang of naar school. Een veilige omgeving waar fouten maken mag en ieder kind welkom is. Een vertrouwde omgeving waar jouw kind leert om zelf verantwoordelijk te zijn voor zijn of haar ontwikkeling en leerproces. De kinderopvang is in de directe nabijheid van de kleuterklassen waarmee een intensieve samenwerking is. Hier ontmoet jouw peuter alvast de kleuters. Spelenderwijs zetten we samen met jouw peuter de eerste stappen naar de kleuterklas!

Zodra jouw kind 4 jaar is, begint de tijd op school. Daar zijn andere tijden dan op de opvang van toepassing. Veel van de kinderen die eerst bij ons op de opvang kwamen, maken na schooltijd gebruik van onze BSO.

BSO

Het IKC biedt buitenschoolse opvang voor kinderen van 4 tot 13 jaar. De BSO maakt gebruik van de multifunctionele ruimtes binnen het gebouw. De aula is ingericht als een gezellige en huiselijke plek, waar jouw kind na school graag naar toe gaat. Er wordt ook gebruik gemaakt van faciliteiten van het IKC zoals de buitenruimtes en het speellokaal. De oudere kinderen vermaken zich goed in de stoere 7+ ruimte. De directe omgeving van het IKC leent zich perfect voor avonturen in de natuur en er zijn volop mogelijkheden om te sporten.

Zonnekinderen staat voor

· Professionaliteit en kwaliteit

· Huiselijkheid

· Ontwikkelingsgericht werken met Startblokken

· Inzet van coaches

· Onze pijlers: Natuur en Avontuur, Sport, Cultuur, Multimedia & Techniek en Wereldwijs