X-Klas

De X-Klas

Leren leren met een uitdaging

Wat is een X-klas?

In de X-klas groepen zitten de leerlingen van de onderbouw , middenbouw en bovenbouw die wat extra uitdaging nodig hebben in hun (leer)ontwikkelingEr is een X-klas Pienter, een X-klas Pittig en een X-klas Plus. Deze leerlingen gaan 1x per week uit de klas. Daar krijgen ze via verschillende spellen, vragen en opdrachten een uitdaging om hun tanden in te zetten. Ze oefenen met het ‘leren leren’; dat je fouten mag maken en er juist van kan leren. Ook zetten we in op samenwerken, leren van elkaar en luisteren naar elkaar.

Sfeerimpressie van de X-klas

Wat vinden de leeringen van de X-klas?

Je leert er veel van. Als ik wakker word kan ik wel eens chagarijnig doen tegen mijn zus maar van de x-klas wordt ik weer helemaal vrolijk. We doen nu een stop-motion project. Steeds stap voor stap leerden we nieuwe technieken en nu maken een film met alles wat we geleerd hebben. Luisteren naar elkaar en samenwerken is belangrijk. Je mag hier ook gewoon fouten maken want dat maakt niet uit.
Ik vind het heel leuk omdat we altijd leuke spelletjes gaan doen. We moesten een brug bouwen van kapla, dat vond ik wel een beetje moeilijk maar toch ging ik het proberen. Ik leer om mijn hersenen te trainen
Het is heel leuk! Soms is het ook moeilijk maar we blijven proberen en leren doorzetten. We krijgen ook woorden waarvan we de betekenis eerst niet wisten. Als we die dan gaan gebruiken staan onze ouders er verstelt van.
Het is een leuke en gezellige klas. Je leert er ook om samen te werken. We hebben ook contact met de kinderen van de X-klas uit de andere groepen. We vertrouwen elkaar.