PBS-klas

PBS-Klas

Rust en structuur buiten je eigen klas

De PBS-Klas

De PBS-klas is een structuur klas voor leerlingen die net even wat extra's nodig hebben. Dit kan zijn op emotioneel gebied, maar ook op gedrag of puur voor een stukje rust, wanneer leerlingen overprikkeld raken.

Wat wij hier elke dag doen is een CICO (CheckIn, CheckOut)
In de ochtend start juf Miranda met een CheckIn. Zij bespreekt hoe met het kind hoe het gaat, hoe hij/zij zich voelt en hoe we de doelen (die per kind verschillend zijn) gaan nastreven die dag.
Wij benaderen dit positief door fijne gesprekken te hebben, waarin alles besproken kan en mag worden.

Cico kent een beloningssysteem, een smiley-kaart. Als een leerling zijn of haar doelen haalt, verdient hij/zij 3 minuten beloningstijd. Dat kan na een week oplopen tot 15 minuten beloningstijd. Tijd waar de leerling zelf mag kiezen wat hij/zij gaat doen.
De leerkracht van het leerling houdt iedere dag het doelenblad bij en geeft de leerling punten voor het werken aan zijn doelen.

Aan het einde van de dag haalt juf Miranda de leerling op voor de CheckOut en bespreekt de dag.
Hoe was de dag? Heb je een fijne dag gehad? Wat ging goed en waar zien we verbetering?

Structureel werken in de PBS-klas
Leerlingen, die meer rust nodig hebben, krijgen de mogelijkheid om structureel te werken in de PBS-klas. In de PBS-klas staat een mooie gamebike waar leerlingen op kunnen fietsen en tegelijkertijd een spel doen om zo de nodige energie kwijt te raken en hun hoofd leeg te maken.

Wat vinden de leerlingen van de PBS-klas?
De meeste leerlingen vinden het erg fijn om de mogelijkheid te hebben om tot rust te kunnen komen in de PBS-klas of even een praatje te maken met juf Miranda.

Wat vinden de leerlingen van de PBS-Klas?

Als ik in de klas kom, voel ik me meteen helemaal zen.
Het is fijn en rustig, je wordt daar altijd geholpen en ze snappen je daar gewoon en de juf is heel erg lief
Ik vind het fijn in de PBS-klas omdat het daar rustig is en ik dan fijner kan werken en de juf mij dan helpt om netjes te leren schrijven.
Ik vind het hier fijn om rustig te worden wanneer ik heel erg druk in mijn hoofd ben, al lukt dat niet altijd wanneer ik erg boos ben.