1974 - een nieuw gebouw

50 jaar Tragellijn

Juni 1974. Alle leerlingen, leerkrachten ouders in grote optocht naar het nieuwe gebouw! Welkom op de Tragellijn!

Vanaf 1974 bestaat de Tragellijn in het dorp Lobith. In de jaren zijn er lokalen bijgebouwd en zijn vele leerlingen voorbij gekomen. Nu, 2024, bestaat de Tragellijn 50 jaar! Inmiddels is de Tragellijn - IKC de Tragellijn geworden. Samen met baby en peuteropvang in 1 gebouw leren en spelen ieder jaar tussen de 160 en 200 kinderen met veel plezier in ons mooie gebouw.

Qua inrichting is er inmiddels veel veranderd. De kleuren waren in 1974 vooral oranje en bruin. Nu zijn de kleuren wit en blauw met vleugjes mintgroen en roze door de nieuwe meubels in de gezamenlijk ruimtes, de nieuwe vloeren en geschilderde muren. Het schoolplein heeft de afgelopen schooljaren ook een grote make-over gekregen. De kinderen kunnen nu iedere dag spelen op een schoolplein met veel uitdagende natuurlijke speeltoestellen, veel groen en bij de kleuters is zelfs een gave waterpomp te vinden.

Ook de leerkrachten zitten niet stil. Ieder jaar leren ook zij weer bij als het gaat om de nieuwste inzichten, verbeterde methoden en over het geven van gewoon goed onderwijs. In 50 jaar zijn er natuurlijk ook veel leerkrachten voorbij gekomen. Sommige leerkrachten waren er maar kort. Maar vele werken of werkten er wel 20 jaar!

De leerlingen hebben zelf ook een grote rol op IKC de Tragellijn. Zij zijn betrokken met het reilen en zeilen van de Tragellijn. De kinderen nemen deel aan de Tragellijnraad en de vele commissies die de Tragellijn telt. Op deze manier krijgen zij eigenaarschap over hun school. Uiteindelijk draait alles om de kinderen en daarom is het ook belangrijk dat zij daarbij een belangrijke rol krijgen.

Vrijdag 21 juni is er op IKC de Tragellijn om 14 :30 een receptie voor alle betrokkenen en is er in de gehele school een tentoonstelling van heel veel oude foto's en films van 50 jaar Tragellijn. Wij hopen u daar te ontmoeten.

2024
1974